Skrattade när han brandbombade migrantcenter – tog sitt eget liv

Bild: Faksimil Twitter
  • Måndag 31 okt 2022 2022-10-31
E-post 29

En man i Storbritannien åkte 16 mil till Dover där han kastade brandbomber mot ett migrantcenter, för att bara minuter senare ta sitt liv vid en bensinstation i närheten, rapporterar Daily Mail.

Vittnen säger att mannen ”skrattade” när han kastade upp till tre brandbomber mot migrantcentret. Minst en av bomberna fattade eld, visar film från händelsen.

– Han bara skrattade när han gjorde det. Det var galet, säger ett vittne.

Mannen ska direkt efter attacken ha kört till en bensinstation i närheten där han tog sitt liv.

– Först trodde jag det var ett gängmord eller något men uppenbarligen var det inte det. Killen som dog verkade vara i 50- eller 60-årsåldern. Han var vit med grått hår och såg ganska välklädd ut, säger en person som såg den döde mannen i sin bil.

Motivet till dådet är okänt, men polisen utreder inte det hela som terrorism. Mannen, som har identifierats av polis men inte namngetts, ska inte ha några kopplingar till politisk extremism, och ska inte heller ha uttryckt sig extremistiskt på nätet.

Migrantcentret i Dover är den första anhalten för migranter som tar sig till Storbritannien med båt från Frankrike.

Omkring 40 000 båtmigranter har kommit till Storbritannien i år, och migrantcentret i Dover har blivit överbefolkat vilket resulterat i utbrott av difteri och slagsmål mellan migrantgrupper.

– Det är en krutdurk. Migranter har attackerat gränspoliser och säkerhetspersonal, som är rädda och i underläge, säger en källa till Daily Mail.

Läs även: 50 Illegala migranter flögs till liberalt lyxparadis – som inte ville ha dem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag