Somalier åtalas för överfall mot kvinnor – åklagaren yrkar INTE på utvisning

Foto: Polisens förundersökning
  • Onsdag 30 okt 2019 2019-10-30
E-post 3414

ESKILSTUNA En somalier i 20-årsåldern åtalas nu för de uppmärksammade attackerna mot kvinnor i Eskilstuna tidigare i år. Trots att han är utländsk medborgare yrkar åklagaren inte på utvisning.

”Cykelmannen”, som han kallas i medierna, gick till attack mot ett flertal personer, oftast kvinnor, på olika platser i Eskilstuna. Helt oprovocerat spottade eller slog han personerna i ansiktet för att sedan cykla därifrån. Efter att polisen gått ut med signalement kunde en misstänkt gripas.

Nu åtalas en somalisk man för nio fall av ofredande, sju fall av misshandel och ett fall av olaga hot. I alla förutom två fall förnekar mannen brott. Han är ostraffad sedan tidigare.

Trots att mannen är utländsk medborgare och nu står åtalad för 17 olika brott har åklagare Miona Green inte yrkat på att han utvisas. Nyheter Idag har sökt henne för en förklaring till detta.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag