Somalier våldtog och hotade flicka – döms till ungdomstjänst

Foto: Flickr
  • Måndag 9 jul 2018 2018-07-09
E-post 566

FALUN En 17-årig somalier våldtog en minderårig flicka och hotade sedan att döda henne om hon gick till polisen. För detta och en rad andra brott dömer Falu tingsrätt honom till 150 timmars ungdomstjänst.

Den 17-årige killen, som är medborgare i Somalia, döms för tio olika brott, däribland sexuellt ofredande, olaga hot och våldtäkt mot barn. Våldtäkten skedde i december 2016 på en handikapptoalett, och flickan var då 13 år gammal.

Några dagar senare sade somaliern att han skulle skära av flickans hals och hoppa på hennes huvud om hon anmälde våldtäkten. Han skulle också säga till alla att hon var en hora och att hela staden då skulle vända sig mot henne. Samtidigt hotade han flickans kompis, som försökte försvara henne.

”Han skrek att han skulle döda henne. Sedan skulle [somaliern] ligga med hennes mamma och därefter återigen döda henne och hennes familj”, som det står i domen.

Somaliern har förnekat alla brott förutom olaga hot. Tingsrätten dömer honom ändå för bland annat våldtäkt mot barn, vilket i sig ska ge minst två års fängelse. Men eftersom somaliern är under 18 år får han inte dömas till fängelse, eller sluten ungdomsvård, om det inte finns ”synnerliga skäl”. Tingsrätten menar att sådana skäl inte finns i somalierns fall, delvis på grund av hans ringa ålder.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och läs tingsrättens motivering!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag