Stenkastare tvingar bussbolag att ställa in trafik

Foto: Flickr/Maria Eklind
  • Tisdag 9 apr 2019 2019-04-09
E-post 777

KÄVLINGE Efter ett flertal incidenter där stenkastare gett sig på Skånetrafikens bussar ställs busstrafiken till Kävlinge in på kvällstid.

Kvällsposten rapporterar att två rutor krossades när stenkastare gav sig på en buss i Kävlinge i tisdags. Några dagar senare skedde en till stenkastning, och det blev droppen för bussbolaget Skånetrafiken. Från måndag till onsdag den här veckan ställer man in bussarna till Kävlinge efter klockan 19.30 på kvällarna.

– Vi måste sätta säkerheten först. Är det någon som kastar sten så att rutor går sönder är det farligt för både resenärer och förare. Så kan vi inte ha det, säger Theresia Swanholm, kommunikationsansvarig för buss vid Skånetrafiken, till Kvällsposten.

Lyssna: Nyheter Idag-podden: Henrik Jönsson om Kristerssons försök att undvika partisplittring

De inställda turerna kommer sannolikt som en god nyhet för busschaufförerna som enligt Theresia Swanholm har uppfattat den senaste tidens händelser som obehagliga. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse men har ingen misstänkt i nuläget. Efter onsdagen ska Skånetrafiken och polisen avgöra hur man går vidare.

– Polisen i Kävlinge har haft liknande problem med att det kastas sten mot polisbilar. Vi måste hjälpas åt för att göra det säkert för resenärer, säger Theresia Swanholm.

Läs även: IS-återvändare bjuds in till frivilliga förhör: ”Hjälparbetare”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag