Stenkastning och bränder två dagar i rad i Trollhättan: ”Vi kommer att fortsätta”

Polisen uppehöll sig i utkanten av området natten mot torsdagen. Foto: Privat
  • Torsdag 1 sep 2016 2016-09-01
E-post 1121

TROLLHÄTTAN Polisen förbereder sig med ännu större resurser då nya oroligheter väntas för tredje dygnet på rad i Trollhättan. När lokaltidningen TTELA intervjuar en av de maskerade ungdomarna förklarar de att de kommer fortsätta tills polisen lämnar dem ifred.

Oroligheterna i utanförskapsområdet Kronogården i Trollhättan ser ut att fortsätta för tredje natten i rad. Tidigare inatt när Nyheter Idag talade med Sanna Lagerqvist hos polisen i Västra Götaland sa hon att det inte hade förekommit någon attack eller stenkastning mot blåljuspersonal.

Men när Nyheter Idag på torsdagen talar med presstalesman Ulla Brehm, vid polisen region väst, berättar hon att läget var mycket allvarligare än de besked Nyheter Idag fick under natten mot torsdagen.

– Det var ganska stökigt på platsen eftersom det eldades däck och det var många och trafik hindrades. Vi har inte fått någon uppdatering om brottsrubriceringen men det är flera fall av skadegörelse.

– Stenkastning har skett mot väktare och polis, konstaterar hon i telefonen.

Oroligheterna väntas fortsätta

Lokaltidningen TTELA har talat med några av de maskerade ungdomarna som fanns i området under natten. De förklarar för tidningen att de upplever sig illa behandlade av polisen och uppger att det är anledningen till oroligheterna.

– Polisen stoppar bilar här och visiterar och trakasserar folk mitt på gatan, även de som inte är kriminella. Det handlar om våra vänner, våra familjer. Vi kommer att fortsätta tills det får ett stopp, säger en av dem till TTELA.

Lokaltidningen har även talat med polisen som berättar att de har en defensiv taktik för att undvika konfrontationer och att våldet ska eskalera. Men de är beredda ifall de beslutar sig för att ingripa mot våldsverkarna.

– Det aktuella läget är att det är en uppgradering, vi är fler poliser och vi har varit där hela dagen och försökt prata med boende, säger Brehm till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag