Stor explosion skakade Malmö – rev upp hål i restaurang

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 21 nov 2018 2018-11-21
E-post 148

MALMÖ Sent på tisdagskvällen skedde en kraftig explosion i Malmöstadsdelen Rosengård. Polisen söker efter spår och har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Strax före midnatt på tisdagskvällen larmades polisen om en kraftig explosion på Dicksons väg i centrala Rosengård. Det ska röra sig om ett ”matställe”, enligt polisens beskrivning, och ingen ska ha skadats i detonationen.

Enligt Aftonbladet hördes explosionen över stora delar av Malmö, vilket tyder på att den var mycket kraftig. Aftonbladets fotograf Mikael Nilsson rapporterar om stora materiella skador.

– Det är ett hål på baksidan, ett par meter brett, och man ser rakt in i restaurangen. Delar av fasaden har fallit samman och bråte har spridit. En plåt låg 20 meter från byggnaden, säger han.

Nationella bombskyddet och kriminaltekniker har varit på plats och letat spår efter gärningsmannen. Polisen kommer även att undersöka övervakningskamerorna i området.

Vid klockan 06.30 meddelade polisen att en en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad. Någon misstänkt gärningsperson har inte gripits, och man vet inte vad det är som har exploderat eller om någon specifik hotbild finns.

– Det är ett område med många människor i rörelse. Det var rena turen att ingen befann sig precis framför när det small, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Läs även: 60–årig kvinna bunden och rånad i sitt hem

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag