Stort bråk i Helsingborg vid föreningslokal – då sattes avspärrningar upp runt akuten

Genrebild Foto: Google Maps/Nyheter Idag
  • Tisdag 2 feb 2021 2021-02-02
E-post 177

HELSINGBORG Fem personer fick föras till sjukhus för vård efter ett större bråk vid en föreningslokal i ett industriområde på Söder i Helsingborg under måndagskvällen. En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord. uppger HD.

Klockan 20.21 fick polis flera larmsamtal om att omkring 10–20 personer bråkat i närheten av en föreningslokal på Västra Sandgatan inne i ett industriområde på Söder och att skott hade avlossats.

Orsaken till bråket var på måndagskvällen oklar.

– Det är under utredning. Det enda vi vet är att det har varit någon form av bråk mellan ett stort antal parter, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Senare greps en man i 50-årsåldern som misstänkt för försök till mord.

Under måndagen ska en brottsplatsundersökning göras.

Fem personer skadades vid bråket varav tre kördes till sjukhus i privata bilar. Polisen hittade två ytterligare skadade som sedan kördes till sjukhus med ambulans.

Nu vårdas fyra män på sjukhuset. Den femte mannens skadeläge är okänt.

Samtliga har stick- och/eller- skärskador från kniv eller knivliknande vapen. En person är eventuellt också skottskadad.

Området kring akutmottagningen på Helsingborgs sjukhus har spärrats av.

Läs även: ”Alla behöver sex” – afghansk migrant försökte våldta ICA-personal

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag