Student avvärjer feg knivattack – får hjälp av lärare

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 2 Nov 2022 2022-11-02
E-post 101

USA En film som sprids på sociala medier visar hur en 18-årig student attackeras av en knivbeväpnad 17-åring bakifrån. 18-åringen lyckas emellertid avvärja attacken och få angriparen under kontroll tills lärare kan hjälpa till med att avväpna 17-åringen.

En 17-åring student vid Proctor High School Utica misstänks för försök till grov misshandel och olaga vapeninnehav efter en knivattack på skolan på måndagen, rapporterar Daily Mail.

En film som visar attacken, där det 18-åriga offret lyckas värja sig tills lärare kommer till undsättning, spreds på sociala medier.

Läs även: Attackerar förbipasserande – brottas ned av MMA-fighter

På filmen ser man hur 17-åringen tittar in i kameran för att sedan springa fram och attackera offret. Men 18-åringen går till motattack, och lyckas brotta ned sin angripare.

Till sist har han tryckt upp angriparen mot en vägg och håller kniven från sin kropp medan han ropar efter säkerhetsvakter. En lärare kommer då till undsättning och hjälper till att avväpna 17-åringen.

”Lärarna ingrep omedelbart, utan att bry sig om sin säkerhet, och försökte separera de båda. Lärarna grep den misstänkta, avväpnade honom och höll honom tills säkerhetsvakter anlände” skriver Utica Police Department och Utica City School District i ett gemensamt uttalande om händelsen.

Offret fick flera knivskador på ryggen och händerna, och fick vård av skolan innan han togs till sjukhus med icke livshotande skador. 17-åringen misstänks för försök till grov misshandel och olaga vapeninnehav.

Läs även: Gröna kvinnor till attack under våldsvåg i tunnelbana

Läs även: Försöker dränka kvinna i fontän – får storstryk av vittnen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag