Gröna kvinnor till attack under våldsvåg i tunnelbana

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 12 okt 2022 2022-10-12
E-post 119

Sammanlagt tre personer har mördats under elva olika våldsamma attacker som skett i New Yorks tunnelbana sedan slutet av september. Vid ett tillfälle attackerades och rånades två unga kvinnor av en grupp kvinnor maskerade med heltäckande gröna kroppsdräkter, en attack som filmades och blev viral.

I början av oktober spreds en film på sociala medier som visade hur en grupp kvinnor maskerade med heltäckande gröna kroppsdräkter attackerade två kvinnor på tunnelbanan i New York.

Läs även: Taxiförare ihjälslagen av gäng på öppen gata – 13-årig flicka gripen

På måndagen överlämnade sig den misstänkta gärningspersonen Mariam Issouf, 26, till polis, rapporterar New York Post. Issouf ska ha överlämnat sig tillsammans med en advokat, och blev arresterad som misstänkt för rån.

Issouf överlämnade sig själv efter att ha blivit efterlyst av New York-polisen på fredagen som en av flera misstänkta för att ha attackerat de två 19-åriga kvinnorna och rånat dem på en handväska och en mobiltelefon.

Även Emily Soto, 34, Ciante Alston och Dariana Peguero, båda 26 år gamla, eftersöks av polis, liksom flera medlemmar från det grönklädda gänget som ännu inte identifierats.

Händelsen är bara en i raden våldsamma attacker i New Yorks tunnebana de senaste väckorna, där sammanlagt tre personer har mördats sedan 30 september.

Ytterligare sju personer har blivit knivskurna, knivhuggna och misshandlade i olika attacker fram till den 10 oktober rapporterar New York Post.

Läs även: Smetade avföring på kvinna – skållades av medfånge: ”Shit happens”

Läs även: Rappare utmanade häcklare på Instagram – sköts ihjäl efter fem minuter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag