Sune-författare skriver dystopi om Sverige: ”Än så länge får man ju skriva det man vill”

Anders Jacobsson. Foto: Pressbild
  • Lördag 16 mar 2019 2019-03-16
E-post 1454

SVERIGE Med ungdomsböckerna om Sune och Bert har Anders Jacobsson blivit en av våra mest lästa författare. Nu crowdfundar han till en ny bok om ett framtida Sverige där en politiskt korrekt diktatur har skapat ett ”godhetens lyckorike”.
– Jag vill förmå folk att tänka att vi inte bara har varsin tanke åt gången, säger han.

Året är 2220 och Sverige styrs av det enväldiga Intersektionella partiet för global rättvisa och värdegrund. Myndigheten för digital anständighet censurerar obehagliga åsiktsyttringar och medborgare som anses uttrycka hat tvångsvårdas för ”multipel diabolism” på landets 1 000 godhetsanstalter.

I Anders Jacobssons kommande roman ”Godhetens lyckorike” har Sverige i 100 år varit en fridens och fredens nation där ingen behöver känna sig kränkt och där all ojämlikhet och kriminalitet är utrotad. När huvudpersonen Lo hittar en gammal bok i en bergsskreva upptäcker hon dock att allt inte står rätt till.

Boken – som har överlevt tidigare utrensningar av förbjuden litteratur – heter ”Ingen kommer undan Olof Palme” och är skriven av någon som hette Göran Greider.

– Han är ju underbar, han är med överallt. Snart är han väl med och presenterar på Bolibompa, säger Anders Jacobsson.

Bli PLUS-medlem och läs hela intervjun med Anders Jacobsson om:

– varför det blev en bok om framtiden och inte om samtiden

– vikten av att kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt

– när Anders Jacobsson själv blev placerad i ”onda gänget” efter ett blogginlägg om så kallade ensamkommande barn

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag