Svenska kyrkans kurs i kristen tro erbjuder… koranstudier

Kurs i kristen tro står det på skylten. Men det handlar om koranen. Foto: Privat
  • Torsdag 15 okt 2015 2015-10-15
E-post 335

STOCKHOLM En utomhusreklam för en kurs i kristen tro från Svenska kyrkan väcker reaktioner i sociala medier eftersom den utlovar koranstudier. – Det har varit bibeltexten som står i centrum fram tills nu, men eftersom många kristna känner en oro över islam och Koranen är det viktigt att vi tar den oron på allvar, säger domkyrkokomminister Ulf Lindgren till tidningen Dagen.

Svenska kyrkan arrangerar vad de kallar en kurs i kristen tro, men det handlar i själva verket om koranstudier. Det framgår av en utomhusreklam från Svenska kyrkan som annonserar för kursen där en lärare i islamsk lagstiftning, så kallad Sharia, är inbjuden.

Den kristna tidningen Dagen har talat med domkyrkokomminister Ulf Lindgren. Han berättar att bakgrunden till kursen handlar om att det finns en oro över islam och med bakgrund av detta vill de låta en expert i koranen föreläsa om ämnet.

– Vi har en kurs som löper under hela hösten med den överrubriken. Det har varit bibeltexten som står i centrum fram tills nu, men eftersom många kristna känner en oro över islam och koranen är det viktigt att vi tar den oron på allvar. Därför bjuder vi in en lärare som utbildar imamer för att höra hur hon tänker om de här svåra textpassagerna, säger Lindgren.

Föreläsningen äger rum i S:t Jacobs Kyrka torsdagen den 15:e oktober klockan 18.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag