Tetris blir film

Årets film?
  • Onsdag 1 okt 2014 2014-10-01
E-post

HOLLYWOOD Nu står det klart att det legendariska datorspelet Tetris blir film. – Ett episkt sci-fi äventyr, säger en av producenterna.

Produktionsbolaget som gör filmen har bland annat stått bakom filmatiseringen av tv-spelet Mortal Kombat. Nu står Tetris på tur, detta uppger branschtidningen Hollywood Reporter. Vad filmen i detalj kommer att handla om är inte bestämt än. Producenterna utlovar mer än vad som kan tyckas förvänta sig av ett spel som går ut på att stapla geometriska block på varandra i syfte att radera dessa.

– I detta nya universum, som ni snart kommer att få veta mer om, finns det mycket mer i Tetris än att radera linjer, säger Henk Rogers som är bakom företaget som producerar filmen.

Skeptiskt mottagande

Av förståeliga skäl finns det en viss skepticism till hur ett spel, helt utan handling och med repetitiva moment, som Tetris ska kunna bli en intressant film. På Twitter blandas kommentarer om förvåning med starkt ifrågasättande om det verkligen är på riktigt. En del undrar också om detta inte är beviset på att Hollywood tappat bollen.

– Stegen Hollywood tar bara för att undvika att producera ett originalmanus, skriver Tony de Jesus

– Tetris: Filmen. Ett sci-fi-äventyr. Antingen är det The Onion(amerikansk satirtidning reds anm) eller så har Hollywood officiellt slut på idéer, skriver Alejandro Lozada

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag