Tio personer gripna i Vårberg – misstänks för människorov

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 25 maj 2021 2021-05-25
E-post 0

STOCKHOLM I fredags kidnappades en man i Vårberg i södra Stockholm. Mannen utsattes för misshandel och hölls kvar under natten. På tisdagen kunde polisen gripa flera personer misstänkta för dådet.

Tio personer greps under tisdagsmorgonen misstänkta för människorov, rapporterar polisen.

Gripandet skedde i Vårberg i södra Stockholm där polisen slog till på ett flertal adresser. Personerna har tidigare varit anhållna i sin frånvaro och misstänks för att ha kidnappat en person sent på fredagen som man sedan misshandlade och höll frihetsberövad under natten.

På lördagsmorgonen hittade polisen mannen utomhus och han behövde då vårdas för sina skador, meddelar polisen.

Enligt polisen kan samtliga gripna kopplas till gängkriminalitet.

– Ärendet är strategiskt viktigt för oss i Skärholmen men även för polisen i stort eftersom det visar att vi har god förmåga att mobilisera internt och agera mot individer i nätverksmiljö. Vi kan aldrig tolerera att dessa unga vuxna i nätverksmiljö begår grova våldsbrott mot andra, säger David Sund, gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen, enligt polisens hemsida.

Åklagarmyndigheten leder utredningen där även sektionen för grova brott i Stockholm syd är inkopplad. På sin hemsida meddelar polisen att någon ytterligare information för närvarande inte kan ges i ärendet.

Läs även: Åtalet: Ungdomsgäng rånade 12-åring på hans skor

Läs även: Rullstolsburen kvinna fick sin bil sönderbränd i Eskilstuna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag