Rullstolsburen kvinna fick sin bil sönderbränd i Eskilstuna

Foto: Skärmdump från Efterlyst
  • Fredag 21 maj 2021 2021-05-21
E-post

ESKILSTUNA Mitt i ”Efterlysts” intervju med en rullstolsburen kvinna som fick sin bil uppbränd i Eskilstuna kommer två unga män fram och hotar med nya bränder.
– Det ska komma mer sådana här bilar inom kort, säger en av dem i klippet som har lagts upp på ”Efterlysts” Facebooksida.

På söndagskvällen startades omkring 20 bränder runtom i Eskilstuna och brinnande föremål kastades mot polishuset i staden.

Polisen misstänker att det handlar om en samordnad attack av kriminella för att hämnas att en grovt kriminell person häktats någon vecka tidigare.

Programmet ”Efterlyst” har pratat med rullstolsburna Leila som fick sin handikappanpassade bil förstörd i bränderna.

– Folk tror att hon får bilar gratis för att hon sitter och är funktionshindrad. Nej, hon köper bilen likadant som du och jag, och det ska hon köpa med sin pension nu, berättar Leilas dotter.

Medan intervjun pågår dyker två maskerade unga män upp och beter sig hotfullt.

– Fuck TV3, mannen. Det ska komma mer sådana här bilar inom kort, säger en av dem och pekar finger mot kameran för att sedan gå vidare.

– Vad har vi gjort dem här? Alltså, vi har inte gjort dem någonting. Varför förtjänar vi att det ska vara så här? frågar sig Leilas dotter.

Se hela klippet nedan.

Läs även: ”Efterlyst” anklagas för rasism: ”Visar endast mörkhyade personer”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag