Tolv avhoppare totalsågar Vänsterpartiets ledning: ”Avgå, Aron Etzler”

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler. Bild: Flamman.
  • Lördag 7 sep 2019 2019-09-07
E-post 723

Tolv tidigare medlemmar i Vänsterpartiet uppmanar partisekreterare Aron Etzler att avgå efter partiets uteslutning av Amineh Kakabaveh, som man menar gick emot partiets stadgar.

Tolv avhoppare från Vänsterpartiet totalsågar partiets ledning efter uteslutningen av Amineh Kakabaveh. I en debattartikel i Aftonbladet uppmanar de V:s partisekreterare Aron Etzler att avgå då de menar att han förstör partiet.

”Under nuvarande politiska ledning har vi sett vårt parti urholkas demokratiskt, centraliseras och toppstyras av en mindre grupp partiföreträdare” skriver man, och menar att ”det iscensatts vad som inte kan beskrivas som annat än vendettor mot partikamrater som inte faller in i leden eller tycker likadant.”

Det som fått de tolv avhopparna att reagera är uteslutningen av Amineh Kakabaveh, där man ”tog all heder och ära av Amineh som person och av hennes politiska gärning” vilket man menar är ”extremt ovanligt i partipolitiska sammanhang över huvud taget.”

Författarna skriver också att uteslutningen bröt mot partiets stadgar, och att ”den stadgevidriga uteslutningen kom till efter att Etzler fått reda på att Amineh skulle vara med i tv-programmet ”Min sanning”.

”Konflikten och hanteringen av Amineh och ansvaret för detta faller tungt på hela partiledningen och i synnerhet på partisekreteraren”, skriver man, men påpekar också att ” ansvaret faller tungt på hela partiledningen, också på Jonas Sjöstedt”.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag