Tre begärs häktade för tortyrrånet mot Ivar, 83

Foto: Google Maps/Twitter
  • Måndag 4 feb 2019 2019-02-04
E-post 337

RONNEBY Tre män begärs nu häktade för det uppmärksammade tortyrrånet mot 83-årige Ivar i Ronneby. En fjärde misstänkt väntas begäras häktad senare under måndagen.

Sent på torsdagskvällen blev 83-årige Ivar överfallen i sitt hem och utsatt för en brutal tortyr under flera timmar medan gärningsmännen letade efter pengar och värdesaker. Rånarna ska bland annat ha slagit, sparkat och bränt Ivar, som sitter i rullstol.

Hans dottersons sambo har beskrivit händelsen i ett Facebookinlägg och berättar att Ivar, som hittades av anhöriga på fredagsförmiddagen, ”är helt sönder”. Den gamle mannen vårdas ännu på sjukhus.

Läs mer: Sadistiskt överfall i Ronneby – 83-årige Ivar torterades av rånare i hemmet: ”Han är helt sönder”

Polisen misstänker nu fyra män för att ha varit inblandade i överfallet. Tre av dem begärdes häktade på måndagen, och den fjärde kommer att begäras häktad senare under dagen, rapporterar Aftonbladet.

De tre är misstänkta på sannolika skäl för försök till mord och rån, och för två av männen anses det sistnämnda brottet som grovt. Männen är i 20-, 35- och 50-årsåldern respektive, och samtliga svenska medborgare med svenskklingande namn, hemmahörande i andra kommuner. Alla har dessutom digra brottsregister sedan tidigare.

Läs även: Ann Heberlein: Danmark har gett upp idén om mångkultur

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag