Sadistiskt överfall i Ronneby – 83-årige Ivar torterades av rånare i hemmet: ”Han är helt sönder”

Foto: Facebook/Google Maps
  • Fredag 1 feb 2019 2019-02-01
E-post 4431

RONNEBY På torsdagskvällen blev 83-årige Ivar överfallen av rånare i sitt hem i Kallinge-Ronneby. De utsatte honom för brutal tortyr i flera timmar i jakt på pengar och värdesaker. Nu jagar polis efter männen. ”Att ge sig på en gammal försvarslös gubbe i en rullstol och plåga han i sitt eget ”trygga” hem. Att hålla på i flera timmar ? Det är inga människor som kan göra så här , utan det är monster”, skriver hans dottersons sambo i ett Facebookinlägg om tortyren.

Rånarna bröt sig in i hemmet hos 83-årige Ivar i Kallinge/Ronneby på torsdagskvällen. De övermannade honom och krävde att han skulle berätta var han hade gömt sina pengar.

Men Ivar hade inga pengar att ge rånarna. De lät sig inte nöja sig med det. Utan utsatte honom för en flera timmar lång utdragen tortyr.

Hans dottersons sambo Sofie beskriver vad Ivar utsattes för i sitt Facebookinlägg:

”Dom har sparkat, bränt med mera, allt som hör att tortera en människa till. En liten Gubbe som knappt kan stå på sina ben. (Som) inte ens har en liten chans att försvara sig.”

Sofie berättar hur den gamle mannen fått många sparkar över bröstet. Det är grovt våld med sadistiska inslag.

”Dom har slitit ”loss” öronen, för han inte hör vad dom säger. Så han har precis nu blivit ihopsydd. Han är helt sönder?”, skriver Sofie.

Hon fortsätter:

”Att ge sig på en gammal försvarslös gubbe i en rullstol och plåga han i sitt eget ”trygga” hem. Att hålla på i flera timmar ? Det är inga människor som kan göra så här , utan det är monster.”

Journalisten Joakim Lamotte har engagerat sig i Ivars fall. Han skriver i ett inlägg att han varit i kontakt med Ivars familj.

”Detta är helt sanslöst.”

”Ivar är i mycket dåligt tillstånd och familjen har bett mig skriva om vad som hänt, så att polisen kan få in tips så att de skyldiga grips”, skriver Lamotte.

Polisen skriver på sin hemsida om händelsen. Under fredagen gjordes en kriminalteknisk undersökning i bostaden.

”Flera andra utredningsåtgärder har vidtagits”,skriver polisen.

Polisen vill inte inte gå in på några detaljer i utredningen och har i nuläget inte någon information om eventuell brottsrubricering.

Allmänheten uppmanas vända sig med tips och upplysningar till Blekingepolisen via 114 14.

null

null

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag