Tre döda och fem svårt skadade i knivattack i Bayern

Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 26 jun 2021 2021-06-26
E-post 685

WÜRZBURG Tre personer har dödats och fem har skadats svårt i en knivattack i den bayerska staden Würzburg på fredagen. Flera personer fick lättare skador. Den misstänkte gärningsmannen, en 24-årig somalier som bott i Würzburg sedan 2015, har gripits av polis.

Mannen har tidigare fått psykiatrisk vård, och enligt ett vittne ska han ha skrikit ”allahu akbar” under attacken, rapporterar DW News.

Läs även: Uppgifter: Vrålade ”Allahu akbar” när han högg sitt offer

En talesperson för polisen i Würzburg säger att den misstänkte gärningsmannen inte sedan tidigare är känd för brott som pekar på islamistisk extremism.

– Naturligtvis samlar vi all bevisning som vi kan, säger polisens talesperson.

Bayerns ministerpresident Markus Söder kallar händelsen för chockerande i ett inlägg på Twitter, där han tillägger att ”Vi sörjer med offren och deras familjer”.

En video som sprids på internet tycks visa hur den misstänkta gärningsmannen angrips av vittnen med tillhyggen. Även en väktare tycks ingripa i filmen.

I ytterligare en filmsekvens som verkar visa en senare del av händelseförloppet angriper en stor grupp människor den misstänkta gärningsmannen, som springer iväg. Sedan anländer polis.

Läs även: ”Allahu akbar” – tunisisk invandrare halshögg två personer i Nice

Läs även: Man åtalas – försökte köra på poliskvinna: ”Allahu akbar!”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag