Tre gripna efter storbråk på asylboende

Valhall Park Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 16 aug 2017 2017-08-16
E-post 288

ÄNGELHOLM Ett större bråk utbröt under onsdagseftermiddagen på ett asylboende i Ängelholm. Bråket har enligt polisen uppstått mellan två ”grupperingar” på boendet. Två personer har fått lättare skador och tre personer är gripna. Misstanken rör misshandel.

Flera polispatruller skickades under onsdagskvällen till ett större bråk vid asylboendet Valhall Park som ligger i F10:s gamla lokaler i Ängelholm. Enligt larmsamtalen ska mellan 40 och 100 personer ha befunnit sig på platsen, men alla var inte inblandade. Bråket uppstod mellan två grupperingar på boendet, berättar polisens pressinformatör Fredrik Bratt för Nyheter Idag.

– Det har varit någon form av dispyt mellan de här två grupperingarna, men vad det gällde exakt vet inte jag i nuläget, men det har någonting med uppträdande att göra tror jag, att man inte har uppskattat de andra personernas uppträdande på något sätt.

Polisen hade vid tiden för bråket en helikopter i området som sökte efter en försvunnen person. Då personen påträffades kunde helikoptern istället assistera vid bråket på asylboendet.

Tre män 18, 19 och 24 år är gripna. Misstankarna rör misshandel alternativt grov misshandel. Två personer har fått lättare skador och förts till sjukhus i Ängelholm.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag