Tre terrormisstänkta invandrare häktas – en har sökt asyl i Sverige

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 3 maj 2018 2018-05-03
E-post 768

SOLNA De tre utländska medborgare som har suttit anhållna sedan måndagen misstänkta för förberedelse till terrorbrott begärs häktade. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

De tre är misstänkta på sannolika skäl för förberedelse till terroristbrott. På torsdagseftermiddagen kommer häktningsförhandlingar hållas i Solna tingsrätt.

Männen greps i måndags på flera adresser i Stockholmsområdet och norra Sverige. Enligt SVT Nyheter har en av männen sökt asyl i Sverige, och en ska enligt TT ha haft kontakt med terroristen Rakhmat Akilov.

Säkerhetspolisen har uppgett att de planerade dåden har ”kopplingar till internationell terrorism”, enligt NSD. Man har bevakat männen och vet att dåden har varit planerade under en tid, men Säpo tror inte att något attentat var tänkt att ske under de närmaste dagarna.

Sveriges Radio rapporterar att två av de misstänkta är uzbekiska medborgare medan den tredje har medborgarskap i Kirgizistan.

Läs även: Bert Karlsson ska granska Özz Nûjen – utmanar honom att lämna ut svågerns nummer

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag