Tre tiggande barn omhändertagna – två var gravida

Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 21 jul 2021 2021-07-21
E-post

SVERIGE Tre minderåriga tiggare har omhändertagits av socialtjänsten efter en polisinsats i Sverige, rapporterar Ekot. Två av barnen var gravida.

Som en del av en internationell polisinsats mot människohandel och exploatering av barn har tre tiggande flickor omhändertagits i Sverige.

Per Englund, polisinspektör vid Nationella operativa avdelningen, berättar för Ekot att flickorna är 12, 14 och 16 år gamla, ”kommer från fattiga miljöer” och att de två äldre flickorna var gravida.

– Alla tre fördes till olika socialjourer, säger Per Englund.

Ingen person har gripits i den svenska insatsen, men i övriga Europa greps 175 personer. Sammanlagt identifierades också 187 tänkbara offer, varav hälften minderåriga.

På Polisens sajt framkommer mer information om flickorna som omhändertogs i Sverige:

”Samtliga barn som omhändertogs för tiggeri under insatsen kom från ett annat EU-land och hade kommit till Sverige tillsammans med släktingar. Gravida flickan som var 16 år hade kommit till Sverige med sin make”, skriver Polisen och fortsätter:

”Gravida flickan som var 14 år var ännu inte gift, utan den blivande maken befann sig kvar i hemlandet. Fjortonåringens föräldrar hade bestämt giftermålet och fått en summa pengar av de blivande svärföräldrarna.”

Läs även: Hemtjänstanställd seriebedragerska döms till fängelse – igen

Läs även: Hotades och pressades att betala miljonbelopp – av sin bäste vän

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag