Trump smittad av coronaviruset

Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0
  • Fredag 2 okt 2020 2020-10-02
E-post

WASHINGTON USA:s president Donald Trump har testat positivt för coronaviruset och kommer gå i karantän. Det är ännu oklart hur detta kommer att påverka presidentvalskampanjen, där två ytterligare debatter mellan Trump och demokraternas presidentkandidat Joe Biden planeras i oktober.

USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump har testat positivt för coronaviruset. Det bekräftar Trump själv i ett inlägg på Twitter på fredagen.

Läs även: Boris Johnson smittad med coronaviruset

Några timmar tidigare skrev presidenten i ett Twitterinlägg att medarbetaren Hope Hicks, som rest tillsammans med presidenten i hans flygplan Air Force One till och från presidentvalsdebatten mot Joe Biden, testat positivt för Covid-19, sjukdomen som orsakas av coronaviruset.

Presidenten skriver att han och hans hustru Melania kommer att gå i karantän. Det är ännu oklart hur Trumps bekräftade smitta kommer påverka presidentvalskampanjen, där två ytterligare debatter mot demokraternas presidentkandidat Joe Biden planeras till den 15 oktober i Florida och den 22 oktober i Nashville.

Enligt Nyheter Idags krönikör och USA-expert Ronie Berggren, redaktör för Amerikanska Nyhetsanalyser, kommer den amerikanska valkampanjen nu att ”förändras drastiskt”.

”Trumps strategi under hela sensommaren har varit att kampanja så öppet som möjligt. RNC-konventet var inte, i motsats till Demokraternas, uteslutande online, utan liknade mer ett klassiskt live-konvent. Under hösten har Trump hållit stora utomhusrallys som väckt anhängarnas entusiasm. Det kommer nu att ställas in” skriver Berggren till Nyheter Idag.

Blir det några fler debatter mellan Trump och Biden tror du? Och i såfall hur?

”Jag tror det, men det beror förstås på i vilken mån Donald Trump insjuknar och förstås på hur kampanjerna och kanske Trump i synnerhet ställer sig till eventuellt nya debattregler.”

Läs även: ”Powered by love” – Boris Johnson episka tal efter att han fått lämna sjukhuset

Läs även: Gardell rasar mot coronarestriktioner – kräver kulturministerns avgång

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag