Två explosioner på samma kväll i Helsingborg

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 18 apr 2018 2018-04-18
E-post 93

HELSINGBORG På tisdagskvällen skedde två explosioner i lägenheter i Helsingborg. Polisen tror dock inte att händelserna har något samband.

Läs också: Kraftig explosion i Uppsala: ”Smällen kändes flera kvarter bort”

Det första larmet kom vid 23-tiden och det andra vid klockan 00.30, skriver Kvällsposten. Explosionerna skedde i två lägenheter, och i den ena började det också brinna. De två flerfamiljshusen ska inte ligga nära varandra, och polisen misstänker inte att det finns något samband mellan händelserna.

– Den första explosionen på Dalhem rubriceras som försök till mord, det finns indikationer som tyder på att man ville åt de som bor i lägenheten, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Vid det senare tillfället kastades något explosivt in i lägenheten genom en fönsterruta.

– Den andra explosionen var en mindre detonation. Där misstänker vi övergrepp i rättssak. Lägenhetsinnehavaren förekommer i ett annat sammanhang, man ville nog skrämma honom lite, säger Kenneth Andersson.

Inga personer rapporteras ha skadats i explosionerna. Polisens tekniker jobbar nu på brottsplatserna.

Läs även: ”Gatubarnsliknande” gäng härjar i Helsingborg

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag