”Gatubarnsliknande” gäng härjar i Helsingborg

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 10 apr 2018 2018-04-10
E-post 820

HELSINGBORG Polisen har problem med gäng av unga killar som begår brott i centrala Helsingborg. När de grips placeras de hos socialtjänsten, men snabbt är de ute på gatan igen.

Några av killarna som polisen har gripit har varit så unga som 12 år. Tillsammans har de begått ett flertal personrån, ofredanden, stölder och andra brott under de senaste veckorna, skriver SVT.

– När det handlar om så små barn kan vi från polisens sida enbart gripa dem, för att sedan omedelbart lämna över dem till socialtjänsten, säger Björn Holmberg, gruppchef för några av Helsingborgs områdespoliser, till SVT.

Killarna rymmer dock från sina placeringar och hamnar snabbt på gatan igen.

– Man kan säga att de har en form av gatubarnsliknande beteende. De drar runt vind för våg och har varit föremål för socialens insatser tidigare, säger Björn Holmberg.

SVT skriver att även andra typer av personrån har skett på senaste tiden i Helsingborg, med gärningsmän som färdas på moped och hotar offren med kniv. Polisen söker vittnen för att kunna klara upp dessa fall.

PLUS! Stor ökning av polisens kostnader för tolkar – se miljonsummorna år för år

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag