Två killar häktas för gruppvåldtäkt i Malmö

Genrebild.
  • Fredag 9 mar 2018 2018-03-09
E-post 182

MALMÖ Sammanlagt har sju minderåriga killar anhållits för en gruppvåldtäkt på Lindängen i Malmö. Nu har två av dem häktats.

Nyheter Idag har tidigare skrivit om våldtäkten som ska ha ägt rum under natten mellan den 2 och 3 februari. En kvinna ska ha förts av ett gäng killar till en lokal där hon blev utsatt för övergrepp.

Enligt 24Malmö har sju minderåriga killar gripits under veckan och är misstänkta för brottet.

– Vi har kommit en bra bit på vägen i ärendet. Det finns detaljer vi arbetar med, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson, till 24Malmö.

– Vi kan konstatera att det är sju personer av intresse, närmare än så kan jag inte gå in på det just nu, säger han.

På fredagen häktades två av killarna – den ene 15 år gammal och den andre 16 år. Kammaråklagare Lena Körner vill dock inte kommentera varför just dessa två häktas.

– Det är en utredning där det är förundersökningssekretess och jag kan inte berätta någonting om utredningen eller varför vissa begärs häktade och varför andra inte gör det, säger Lena Körner till Nyheter Idag.

Läs även: Sex killar misstänkta för grov våldtäkt i Malmö

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag