Två marockaner häktade för brutalt rån i Hälsingland

En av de häktade marockanerna Foto: Flickr/Polisen
  • Måndag 10 jun 2019 2019-06-10
E-post 591

LJUSNE Två män trängde sig in i hemmet hos en man i Ljusne i Söderhamns kommun på tisdagskvällen och hotade honom med kniv och pistol. Nu har två marockaner häktats misstänkta bland annat rån, grov stöld, grovt hemfridsbrott och försök till utpressning.

Flera polispatruller åkte ut till en fastighet i Ljusne på tisdagskvällen efter att en man ringt in och larmat, något som P4 Gävleborg rapporterat om.

Mannen hade lyckats fly från sin lägenhet efter att två utlänningar trängt sig in i hans bostad och hotat honom med kniv och pistol. En man greps i nära anslutning till händelsen. En till man greps senare.

Nu har båda männen häktats, och de är även häktade för ytterligare ett rån samma kväll, av två andra personer i Ljusne.

Båda de häktade männen är marockaner, och deras uppgivna åldrar är 18 respektive 21. Marockanerna är skrivna på adresser i Hälsingland.

Den ene marockanen – som dömts flera gånger utan att utvisas – folkbokfördes i Sverige i januari 2016 men dömdes för grov brottslighet redan under 2015.

Läs även: Färre marockanska gatubarn i Sverige efter internationellt samarbete

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag