Ung kvinna fick ”mycket allvarliga ansiktsskador” vid explosionen i Lund

Foto: Pixabay
  • Måndag 16 sep 2019 2019-09-16
E-post 326

LUND Natten till lördagen skedde en sprängning i centrala Lund som orsakade omfattande materiella skador på flera fastigheter. En 23-årig kvinna, som råkade vara i närheten vid tillfället, fick även svåra ansiktsskador.

Polisen skriver på måndagen om utredningen av sprängningen som skedde i en fastighet i centrala Lund. Ärendet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt vållande till kroppsskada. En 23-årig universitetsstudent passerade nämligen fastigheten just när explosionen inträffade och fick ansiktsskador som polisen beskriver som ”mycket allvarliga”.

Efter att kvinnan opererats på lördagen kunde man för första gången hålla förhör med henne på söndagen.

– Hon är fortsatt allvarligt skadad och det handlar om ansiktsskador. Hennes tillstånd är nu stabilt och hon får vård på lasarettet, sade polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till Aftonbladet på söndagen.

Läs även: Sonesson (M): Väck misstroendeförklaring mot Morgan Johansson (S)

Under helgen har polisen haft hög närvaro i centrala Lund. Man har hållit förhör, utfört dörrknackning och inhämtat övervakningsfilmer.

– Det är för tidigt att kunna avgöra om händelsen har kopplingar till tidigare sprängningar i närliggande städer. Vi ser att utredningen kommer bli komplicerad och antagligen utdragen. Det finns ingen känd hotbild mot butiksinnehavare, närliggande butiker, företag eller fastighetsägare, säger lokalpolisområdeschef Patrik Isacsson i ett pressmeddelande.

– Lund har till stor del varit förskonat från sprängningar och vi beklagar djupt de skador som explosionen orsakade den 23-åriga kvinnliga studenten. Nu kommer vi att fortsätta med det intensiva utredningsarbetet som påbörjades under helgen. Vi vädjar fortsatt till de personer som befann sig i centrala Lund vid tiden för detonationen att höra av sig till oss, säger Isacsson.

Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag