Sonesson (M): Väck misstroendeförklaring mot Morgan Johansson (S)

Foto: Nyheter Idag/Facebook
  • Lördag 14 sep 2019 2019-09-14
E-post 3746

STAFFANSTORP Oppositionen bör rikta en misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S) för ”hans undfallenhet inför våldet”. Det skriver Christian Sonesson (M), kommunalråd i Staffanstorp på Facebook, efter den senaste tidens våldsamheter där en ung kvinna i Lund som skadats svårt i en explosion blev det senaste offret.

Sommarens grova gängbrottslighet där flera människor på kort tid mördats – bland annat en kvinna med barn i famnen – ledde till att regeringen häromveckan kallade alla partier utom SD till krismöten för att komma fram till snabba åtgärder.

Rapporter om fortsatta oroligheter fortsätter strömma in från hela Sverige. Bilbränder i Uppsala, skjutning i Nacka Forum och en kraftig explosion i Lund natten mot lördag som skadade en ung kvinna svårt är bara några av den senaste tidens händelser.

Johan Forsell, som representerat Moderaterna i samtalen med regeringen, har sagt i SVT att samtalen går långsamt och att man inte kommit igång med förhandlingar om åtgärder.

Nu skriver Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M) på Facebook att det är dags för Moderaterna att ta initiativet.

”Vad Moderaterna bör göra nu är att samla KD och SD till egna överläggningar. Därefter presentera ett alternativ till regeringens politik. Ett alternativ som bygger ett Sverige där staten med kraft slår ner på våldsverkare och organiserad brottslighet”, skriver Sonesson.

Christian Sonesson sågar Morgan Johansson för ”undfallenhet inför våldet” och föreslår att M tillsammans med KD och SD begär misstroendevotering i riksdagen.

”Samtidigt bör oppositionspartierna, M, SD, KD, rikta misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S) för hans undfallenhet inför våldet. Det bör även övervägas misstroende mot inrikesminister Mikael Damberg (S).”

Läs även: This is Staffanstorp: ”Klart som fan att folk blir förbannade”

Läs hela Christian Sonessons inlägg här:

Är det rätt att rikta misstroende mot Morgan Johansson (S)
3965 röster (se resultat)
Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag