Ung svensk kvinna i Östersund överfölls och våldtogs av man som pratade ”på ett språk som hon ej förstod”

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
  • Måndag 17 jul 2017 2017-07-17
E-post 2220

ÖSTERSUND En ung svensk kvinna överfölls och våldtogs natten till söndagen i centrala Östersund. Förra året varnade polisen stadens kvinnor för att röra sig ensamma utomhus efter att ett antal invandrings­relaterade överfall anmälts i staden. Polisen vet inte om denna våldtäkt har ett samband med förra årets våldtäktslarm.

Klockan var omkring halv ett på natten när en ung kvinna överfölls av en man och drogs in i en gränd vid Köpmangatan 49 i centrala Östersund. Där höll mannen för kvinnans mun medan han våldtog henne.

På polisens hemsida beskrivs våldtäktsmannen som omkring 170 centimeter lång, i 30-årsåldern och att han ”pratade med målsägaren på ett språk som hon ej förstod”.

Veronica Karlsson är jourhavande förunder­sökningsledare på polisen i Östersund. Hon berättar för Nyheter Idag att den kvinna som våldtogs är svensk eller åtminstone svenskspråkig.

– Ja, svarar hon på frågan.

Så den här mannen har pratat ett annat språk än svenska?

– Ja, precis. Det är så jag förstår det i alla fall.

Karlsson vill däremot inte gå in på övriga omständigheter kring våldtäkten, men säger att polisen hoppas på att vittnen ska höra av sig.

– Det hoppas jag att vi kan få fram. Det finns inga vittnen hörda i ärendet nu, så jag hoppas att vi kan få fram mer information under dagen, säger hon.

Förra våren varnade polisen i Östersund kvinnorna i staden för att röra sig utomhus ensamma efter en serie våldtäkter och överfall som kunde relateras till stadens mottagande av invandrare. Polisen vet inte om helgens överfalls­våldtäkt även den har med förra årets överfall att göra.

– Det tror jag inte, men jag kan inte svara på det hundra procent säkert, säger Karlsson.

Under gårdagen genomförde polisen en teknisk undersökning av brottsplatsen.

– Det har inte hänt så himla mycket än. Det här ärendet har överlämnats till den avdelning som ska ha det, alltså grova brott, så får de fortsätta jobba med det för att se om vi kommer fram till någonting, säger Veronica Karlsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag