Ungdomsgäng trakasserade kvinna i 85-årsåldern på buss

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 3 okt 2019 2019-10-03
E-post 7118

TRELLEBORG På måndagen blev en kvinna i 85-årsåldern trakasserad av ett gäng ungdomar när hon åkte buss i Trelleborg. Bland annat hotade de att knuffa omkull henne, rapporterar Lokaltidningen.

Kvinnan var på väg till sitt hem strax utanför Trelleborg när en grupp pojkar i lägre tonåren började trakassera henne. Enligt Lokaltidningen, som har tagit del av polisanmälan, kallade de henne kärringjävel och pedofil och viftade ett paket kondomer framför henne.

Kvinnan gick av bussen men lämnades inte ifred. En av pojkarna följde efter och sade enligt polisanmälan att ”jag skulle kunna knuffa omkull dig så att du bara ligger där på marken”. Kvinnan var så rädd att hon inte vågade gå hem utan gick i stället till en bekant.

Den pojke som hotade att knuffa kvinnan är misstänkt för olaga hot och förolämpning. Nyheter Idag har sökt polisen för ytterligare information.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag