Uppgift: Afrikanska soldater lovar hjälpa sina ”ryska bröder” i Ukraina

Bild: Faksimil Twitter
  • Lördag 12 mar 2022 2022-03-12
E-post 221

Soldater från den Centralafrikanska armén, som stötts av Ryssland under det pågående inbördeskriget i landet, erbjuder sig att åka till Ukraina för att stödja sina ”ryska bröder” mot ”ukrainsk nationalism” enligt filmer som spridits på sociala medier.

Soldater från Centralafrikanska Republikens armé vill ansluta till den ryska armén i Ukraina för att bekämpa ”ukrainsk nationalism” enligt uppgift från Twitterkontot ”IntelMA”, som lagt upp filmer som ska föreställa soldater från den centralafrikanska armén.

Läs även: Calle Schulman i P3: Kommer fly om Sverige invaderas

På filmen syns en grupp maskerade afrikanska soldater vars talesman hälsar till syna ”bröder” i den ryska armén som man säger ”genomför militära operationer för att skapa fred och ordning inför ukrainsk nationalism”.

– Vi, afrikanska soldater, är redo att vara tillsammans med våra ryska bröder för att hjälpa dem, säger talesmannen.

Samma konto delar ytterligare en film på afrikanska soldater som påstår sig tillhöra Centralafrikanska armén och som säger sig vara redo att hjälpa sina ”ryska bröder”.

Inbördeskriget i Centralafrikanska republiken har pågått sedan 2012, och sedan omkring 2017 har Ryssland stött regeringssidan, bland annat med ryska legosoldater som har anklagats för mord på civila under konflikten.

Även Syrien, där Ryssland ingrep på regeringssidan i inbördeskriget, har rekryterat soldater som ska strida på Rysslands sida i kriget mot Ukraina, rapporterar The Guardian.

Läs även: Så har Ryssland stöttat europeiska miljörörelser

Läs även: Ryska ambassaden kan få ny adress med Ukraina-koppling

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag