Uppgifter: Familj fick granat inkastad i sin lägenhet

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 20 sep 2021 2021-09-20
E-post

ROTEBRO Under natten till måndagen skadades en kvinna i en explosion i Rotebro norr om Stockholm. Enligt Aftonbladets uppgifter har en granat kastats in i en familjs lägenhet – som inte var den avsedda måltavlan.

Det var vid halv fyra-tiden i natt som polisen fick ett larm om en hög smäll i ett bostadsområde i Rotebro. Någonting hade detonerat i eller vid en lägenhet.

En kvinna fördes med ambulans till sjukhus. Aftonbladet rapporterar att hon skadades i benet men att det inte handlar om allvarliga eller livshotande skador.

Enligt Aftonbladets uppgifter har en handgranat kastats in och exploderat i lägenheten där en familj bor. Men enligt tidningens källor tror polisen att det var fel lägenhet som angreps.

Familjen som drabbades var alltså inte den tilltänkta måltavlan.

– Det har aldrig hänt något liknande så länge jag har bott här. Det har alltid känts som ett mycket tryggt område med många barnfamiljer, säger en kvinna som bor i närheten, till Aftonbladet.

Ännu har ingen gripits för sprängdådet.

Läs även: Lurade dottern till Ryssland för att giftas bort med släkting

Läs även: Uppgift: IS-kvinnor släppta på fri fot

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag