Uppgifter: Man skjuten i huvudet i Upplands Väsby

Polis spärrar av. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 4 jul 2021 2021-07-04
E-post

UPPLANDS VÄSBY En man i 20-årsåldern blev skjuten i huvudet i Upplands Väsby på lördagskvällen. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Polisen fick in ett larm 18.12 från någon som hittat en man skadad utomhus. Han har en skada, man har hört smällar där. Han är allvarligt skadad och har förts till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Aftonbladet.

Enligt tidningens uppgifter såg vittnen ett flertal gärningsmän lämna platsen på elsparkcykel – något som bekräftas av Skagerlind.

– Men folk har även sett bilar som har kört därifrån fort, vi följer upp båda spåren.

Klockan 21 på lördagskvällen hade polisen ännu inte frihetsberövat någon. Händelsen rubriceras som mordförsök.

I ett skogsområde i närheten av platsen där mannen hittades fann räddningstjänsten att någon hade eldat upp kläder och eventuellt skyddsvästar, enligt Aftonbladets uppgiftslämnare.

– Vi kan inte utesluta ett samband. Vi är självklart där och arbetar, vi har gjort en del fynd. Sen får vi se om fynden har en koppling till det här, säger Carina Skagerlind.

Läs även: Kvinna våldtogs på nattbuss – föraren döms

Läs även: Springare: ”Ett rättsväsende som totalt har tappat all form av legitimitet”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag