Uppgifter: Storbråk i Uddevalla mellan somaliska och arabiska grupperingar

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 9 jun 2020 2020-06-09
E-post 7255

UDDEVALLA Ett rejält bråk med upp till 100 personer bröt ut under tisdagskvällen i stadsdelen Dalaberg i Uddevalla, något som Expressen rapporterat om. Enligt källor till Nyheter Idag handlar det om somaliska och arabiska invandrargrupperingar som hamnat i luven på varandra varefter det eskalerat. Extrautrustad polis har satts in för att kontrollera situationen.

Polisen fick larmet vid 18.53 på tisdagskvällen om att det samlats cirka 100 personer som bråkade på Hyggestråket i stadsdelen Dalaberg i Uddevalla. Enligt uppgifter till Nyheter Idag var det två grupperingar med olika etniska bakgrunder, somaliska och arabiska, som hamnat i luven på varandra och som sedan kallat in förstärkningar från respektive håll.

Polisen satte in extrautrustad polis för att kontrollera situationen.

Vad osämjan handlar om är inte känt enligt polisen. Polisens presstalesperson Stefan Gustafsson säger till Nyheter Idag:

– Vi har just nu ingen aning om vad det här bråket började med. Det är oklart.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Vid 20.30 på tisdagskvällen var läget lugnt i området men polisen stannade kvar och fotpatrullerade då man bedömde att konflikten mellan grupperna kunde ta fart igen.

Dalaberg blev rikskänt efter att journalisten Joakim Lamotte gjort ett livereportage därifrån 2018.

Läs mer: ”Sluta filma och gå härifrån” – Joakim Lamotte möttes av bråkmakare och flaskkastning när han livesände i Uddevalla

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag