Utlänning åtalas för runkattack på tåg

Foto: Herbert Meier
  • Fredag 21 dec 2018 2018-12-21
E-post 425

SVERIGE En man i 30-årsåldern åtalas nu för att ha sexuellt ofredat en annan man på ett tåg. I förhör säger han sig minnas väldigt lite av händelsen och trodde att den andra mannen var en tjej.

Det var en sen kväll i juni som målsägande klev på tåget och satte sig på en plats nära den åtalade mannen, som är medborgare i ett västafrikanskt land. Denne man flyttade sig då närmare målsägande och satte sig mittemot honom.

I polisförhör berättar målsägande vad som hände sedan.

”Mannen drack ur en aloe Vera-flaska och [målsägande] frågade vad han drack, mannen svarade att han drack vin. [Målsägande] säger att mannen, utan att säga någonting, började ta [målsägande] på det ena benet i smekande rörelser. [Målsägande] säger att mannen samtidigt slickade sig runt munnen, som för att visa att han blev upphetsad.”

Mannen ska sedan ha knäppt upp och dragit ner byxorna och kalsongerna på målsägande och sedan börjat ta på hans könsorgan. Under tiden ska han ha sagt ”jag ska in i din rumpa” och ”jag ska knulla dig”.

Målsägande säger att han var rädd och bad mannen att sluta, men att det inte gav någon effekt. Till slut ska en annan man ha kommit fram och sagt åt afrikanen att sluta. Han tog också fysiskt bort mannens armar från målsägande. När tåget anlände till dess slutdestination greps den berusade mannen av polis.

I förhör säger den åtalade att han hade druckit några glas vin den kvällen och inte minns så mycket av vad som hände. Det framgår att han trodde att målsägande var en tjej och att han bara kan minnas att han pratade med ”henne”. Han säger att han varken kan erkänna eller förneka händelsen eftersom han inte kommer ihåg den.

Läs även: Afghan våldtog kvinna på konsert – slipper utvisning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag