Världens längsta bokbord var långt även i år

Böcker är mumma för själen. Montage: Nyheter Idag
  • Måndag 18 aug 2014 2014-08-18
E-post 0

STOCKHOLM Kulturveckan i huvudstaden avslutades på söndagen med det sedvanliga bokbordet på Drottninggatan där antikvariat, föreningar, förlag och författare säljer en del nya, men mest begagnade, böcker. Nyheter Idags kulturreporter var på plats med fickan full av slantar för att shoppa med massorna.

Världens längsta bokbord anordnades i år för 24:e gången, och läshungriga människor trängdes snart på det begränsade utrymmet mellan uteserveringar och lådor med böcker. Den som letar efter något särskilt vinner på att komma tidigt, men vill man hålla i pengarna kommer man sent. Den sista timmen sjunker nämligen priserna drastiskt då säljarna vill tömma beståndet.

Nyheter Idags kulturreporter lade beslag på 23 volymer under sitt besök som han sedan prydligt staplade i en hög på redaktionen och hann dessutom med en längre diskussion om Sovjets historia med en av proletärerna på plats. I videon nedan presenteras årets längsta kulturhändelse och ett antal fina bokköp.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag