VIDEO: Här misshandlas busschaufför av fripassagerare

Skärmdump från händelsen där busschauffören attackeras av resenär. Foto: Facebook
  • Lördag 12 maj 2018 2018-05-12
E-post 1738

SUNDSVALL En busschaufför blir angripen när han ska avvisa en passagerare som inte har köpt biljett. Men i stället för att kliva av bussen går resenären till attack mot chauffören. Filmklippet har fått stor spridning på sociala medier.

Misshandeln inträffade på en buss mellan Sundsvall och Härnösand för drygt en månad sedan. Händelsen filmades med mobiltelefon av en privatperson och visar hur busschauffören attackeras av en yngre man som inte löst biljett, skriver SVT.

Passageraren, som nu är misstänkt för misshandel, kastade omkull busschauffören men blev sedan avvisad från bussen av andra resenärer.

Hans Fälldin är presstalesman på bussbolaget Din Tur i Västernorrland. Han förklarar att en passagerare vid busshållplatsen i Birsta, utanför Ikea i Sundsvall, klev på genom den bakre ingången till bussen och vägrade att betala.

– En manlig person uppmanades att kliva på fram och betala, men svarade att han inte tänkte betala, säger Hans Fälldin till SVT.

Här är videoklippet från den uppmärksammade händelsen:

Misshandeln har polisanmälts. Hans Fälldin tycker att det är högst beklagligt att personal utsätts för våld under arbetstid. Den aktuella sträckan är sedan tidigare ökänd bland busschaufförerna.

– Föraren ska kunna ägna sig åt att köra buss, betonar Fälldin som misstänker att passagerarens våldsamma reaktion kan vara kopplad till någon form av missbruk.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag