Vill du prova på padel?

  • Tisdag 14 jun 2022 2022-06-14
E-post 0

Vill du prova på padel? Här hittar du bästa padelracket!

Det kan inte vara någon som undgått faktumet att padel är det nya inom träning. Träningsformen började trenda redan i början av pandemin och har nu blivit en av världens största sporter – och extra populär är den här i Sverige.

 

Vad är padel?

Padel är som en blandning av squash och tennis. Det är en relativt enkel sport som kan utövas av alla, oavsett tidigare kunskaper. Det går dessutom att spela som hobby, för de som bara vill röra på sig litegrann, eller på proffsnivå för dem som är riktigt duktiga. För att spela padel behöver du minimalt med utrustning, det räcker med ett padelrack, padelskor och en uppsättning bollar – och såklart en bana att spela på.

 

Införskaffa ett bra padelracket

Om du vill börja spela padel kan du hyra racket på padelbanan, men det är en fördel att införskaffa ett eget racket som du själv är bekväm med. Att ha ett eget racket sparar också pengar då du slipper hyra för varje match.

Det finns olika vikter och storlekar på padelracket och för dig som är osäker på vilket racket som passar dig kan du jämföra olika padelracket och hitta en vikt och en storlek som passar för din nivå och din kropp. Oftast behöver man som nybörjare ett lättare racket, medan du som spelat ett tag kan främjas av ett lite tyngre.

 

Prova på padel redan idag

Padel är en rolig träningsform som går att utöva både som nybörjare och som proffs. Det kräver inga förkunskaper och reglerna är lätta att lära sig. Padelbanor finns i princip överallt och många erbjuder månadskort där du får boka in dig på hur många tider som helst för en månadskostnad. För dig som inte redan hoppat på trenden är det hög tid att börja. Det är en enkel och effektiv träningsform som dessutom ger bra träning samtidigt som det är riktigt roligt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag