Visade röven för fartkamera – brottades ned av polisen

Fartkamera i Storbritannien. Foto: Sebastian Doe CC BY-SA 2.0 (Flickr)
  • Tisdag 9 nov 2021 2021-11-09
E-post

STORBRITANNIEN Efter att ha diagnosticerats med en kronisk sjukdom skrev den pensionerade universitetsläraren Darrell Meekcom, 55, ned saker han ville göra innan han dog. Bland dem ingick att visa bakdelen för en fartkamera, vilket han genomförde i början av november. Men hysset slog tillbaka och resulterade i att 55-åringen arresterades på sin egen trädgård, rapporterar Daily Mail.

Det var förra månaden som Meekcom diagnosticerades med multipel systematrofi – en mycket ovanlig sjukdom som påverkar kroppens hjärnfunktioner och som det varken finns något botemedel eller bromsmedicin för.

Efter det tråkiga beskedet skrev den tidigare universitetsläraren ned en så kallad ”bucket list” på vad han ville göra innan döden knackade på hans dörr. Däri ingick att dra ned byxorna och visa baken åt en fartkamera.

Sagt och gjort skred Meekcom till verket och drog ned brallorna åt en sådan i Kidderminster i mellersta England under fredagen. Bara 20 minuter senare anlände polisen till hans hem och krävde att bli insläppta. Men Meekcom vägrade varpå polisen bröt sig in i hans trädgård och brottade ned honom till marken.

– Det här är löjligt, jag moonade åt en fartkamera, säger Meekcom i en mobilfilm publicerad på Daily Mails hemsida, varpå en kvinnlig polis svarar att han just gjort ett betydande erkännande.

Till tidningen berättar Meekcom att anledningen till att han ville visa baken åt en fartkamera var att de tidigare ertappat honom med att köra för fort i vad han anser vara ”fåniga hastigheter”, vilket den pensionerade universitetsläraren ska ha stört sig på.

Läs även: Film: Klimataktivister vägrar flytta sig från vägen – rasande mamma kör på dem

Läs även: Tjejgäng löpte amok på tåg – slog passagerare med flaskor

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag