Här uppmuntrar toppolitikern i (V) att hindra Åkesson

Publicerad: 13-05-2014   18:51

Gilla artikeln:

Bild: Faksimil Facebook
Bild: Faksimil Facebook

GÖTEBORG Nyheter Idag kan avslöja att en partistyrelseledamot i Vänsterpartiet uppmuntrade ungdomsförbundet att hindra Jimmie Åkessons torgmöte i Göteborg. Flera medier rapporterar att Åkesson till slut fick ställa in mötet.

I en Facebookgrupp skapad av Ung Vänster Göteborg och Bohuslän, med namnet “Inga rasister i Göteborg – motdemonstration mot SD 13 Maj”, planerades mötesstörningen.

- Det kommer alltså att bli en motdemonstration i syfte att störa SD:s torgmöte så mycket det går, t ex med megafoner och slagord, eller andra grejer som låter mycket för den delen, skriver Ung Vänster Göteborg och Bohuslän i gruppens beskrivning.

Får stöd från Vänsterpartiets partistyrelse

I gruppen tipsar användare varandra om var man kan få tag i gastutor och vuvuzelor. En kille berättar att han ska ta med sig en stor bastrumma till Åkessons torgmöte. Ingen person i gruppen ser ut att ifrågasätta att de försöker tysta en politisk motståndare, istället uppmuntras det av flera individer.

- Jag ser på GTs livesändning att ni jagat bort Jimmie nu. Heja heja, ni är bäst!, skriver Annika Fägerlind som sitter i partistyrelsen för Vänsterpartiet.

Här uppmuntrar Annika till mötesstörningar mot Sverigedemokraterna i Ung Vänsters facebookgrupp.

Här uppmuntrar Annika till mötesstörningar mot Sverigedemokraterna i Ung Vänsters facebookgrupp.

När Nyheter Idag når Annika Fägerlind över telefon är hon fåordig.

- Man kan säga att en person som är med i vänsterpartiets partistyrelse uppmuntrar det, mer än så kan man ju inte säga, förklarar Annika i telefonen.

Men är det lämpligt att uppmuntra till det här när man sitter i vänsterpartiets partistyrelse?

- Skulle inte du kunna ringa igen imorgon på dagen?, frågar Annika.

Sedan förklarar Annika att hon sitter dåligt till och kan inte prata i telefon.

Åkesson djupt kritisk

På twitter är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson djupt kritisk till agerandet från Vänsterpartiets sida. I en tweet ställer han en öppen fråga till Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt om det är okej att sabotera andra partiers möten.

 Nedan kan du höra samtalet med vänsterpartiets ledamot i partistyrelsen

Vänligen notera
Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar INTE kommentarsfältet. Du är som kommentatör helt ansvarig för det du skriver.

MER FRÅN NYHETER IDAG

SENASTE NYTT

Annons