10-åringar sköt med avsågat hagelgevär i Linköping

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 4 okt 2016 2016-10-04
E-post 312

LINKÖPING Två pojkar i 10-årsåldern råkade avfyra ett skott med ett avsågat hagelgevär i stadsdelen Skäggetorp vid 14 tiden på lördagen. Vapnet hittades i ett buskage och skottet brann av i tron att det var en leksak, rapporterar lokaltidningen Corren.

Det kunde slutat illa för två 10-åringar som hittade ett avsågat hagelgevär i ett par buskar i Skäggetorp. Efter att pojkarna hittat vapnet har det lagt det på en trappa och sedan pillat på avtryckaren i tron att det var en leksak. Men det var ingen leksak och ett skott brann av, rapporterar lokaltidningen Corren som talat med polisens utredningsbefäl Stefan Klingstedt.

– Det var rena turen att det här inte gick riktigt illa, säger han till tidningen.

Ett vittne som hörde smällen skyndade sig till platsen och fann då de bägge pojkarna som höll sig för öronen. Ingen av pojkarna hade några skador, ej heller har det påträffats skador på egendom.

– Det verkar som om hagelpatronen bara var laddad med krut, säger Klingstedt till Corren.

Polisen har tagit vapnet i beslag och händelsen utreds som grovt vapenbrott. Området Skäggetorp beskrivs i medier som ett utsatt område där problematik med gängkriminalitet varit stor. I en debattartikel från kommunalrådet i Linköping Christian Gustavsson (M), publicerad i Expressen 2014, beskrivs området som ”en bas för yrkeskriminella”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag