11-åriga offret gravid – utländsk våldtäktsman slipper livstidsutvisning

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Lördag 28 sep 2019 2019-09-28
E-post 8460

BLEKINGE En utländsk man i 20-årsåldern döms till tre års fängelse efter att vid flera tillfällen ha våldtagit en 11-årig flicka, något som SVT rapporterat om. Vid två tillfällen blev flickan gravid. Mannen utvisas i tio år.

ENGLISH VERSION: 11 year old victim twice pregnant, migrant rapist sentenced to 3 years prison, avoids life time expulsion

Den utländske mannen förgrep sig på den 11-åriga flickan under sommaren 2018 och genomförde samlag med henne vid flera tillfällen. I juli i år greps han och har suttit häktad fram till rättegång.

I början av september åtalades mannen för att vid fyra tillfällen våldtagit flickan. Han döms för tre och frias från en våldtäkt. Enligt SVT blev flickan gravid efter två av våldtäkterna. En rättsgenetisk undersökning har visat att den dömde våldtäktsmannen är pappan.

Brottsoffret har i förhör uppgett att hon haft en relation med mannen.

Han har förnekat att han vetat om att flickan var under 15 år gammal men har erkänt att han sett henne gå i sjunde klass och var dessutom vän med flickans syskon.

Mannen döms av Blekinge tingsrätt till tre års fängelse för våldtäkt mot barn. Han ska också betala skadestånd på 235 000 kronor. Han slipper livstidsutvisning – och utvisas på tio år.

Vilket land mannen kommer från är okänt för Nyheter Idag.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag