11-åring på väg från skolan misshandlad av okänd man

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 9 maj 2019 2019-05-09
E-post 270

BORLÄNGE En 11-årig flicka misshandlades av en för henne okänd man när hon var på väg från skolan på tisdagen. ”Det är allvarligt, en 11-årig flicka som blir attackerad helt oprovocerat” säger Jan Barck vid polisen i Borlänge.

När 11-åriga Hanna var på väg hem från skolan i tisdags förföljdes hon av två för henne okända män. Plötsligt gick en av männen till attack och slog Hanna med ett knytnävsslag i ansiktet.

– En av de här männen springer ikapp henne och utdelar ett slag. Sen har mannen som gått bakom, som var tillsammans med den som slog, ropat någonting, berättar Hannas mamma för Expressen.

Mamman berättade även om händelsen i ett offentligt inlägg på Facebook som fått stor uppmärksamhet och spridning.

Enligt Hanna hade männen mörka kläder och var maskerade med en bandana runt munnen. En av Hannas vänner ska också ha förföljts av två män med samma signalement, en halvtimme efter överfallet på Hanna, säger mamman till Expressen.

En polisanmälan har upprättats och bekräftats av polisen i Borlänge.

– Det är allvarligt, en 11-årig flicka som blir attackerad helt oprovocerat, säger Jan Barck, vid polisen i Borlänge till Dalarnas Tidning.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag