11-åringen som blev gravid våldtogs av tidigare sexdömd afghan – SVT mörkade

Foto: Pixabay
  • Tisdag 1 okt 2019 2019-10-01
E-post 8002

BLEKINGE 21-årige afghanen Sharam Ahmadi inledde en relation med en elvaårig flicka och gjorde henne gravid vid två tillfällen. Han dömdes i förra veckan till tre års fängelse och utvisning i tio år. I domen framkommer att Ahmadi tidigare dömts för sexuellt ofredande – men fortfarande inte avtjänat straff för detta. Ahmadi har även ett väntande utvisningsbeslut.

Tycker du att det är viktigt med kompromisslös journalistik utan filter? Om du kan, bli prenumerant hos Nyheter Idag!

Nyheter Idag har tidigare berättat om domen. Ahmadi, som har bott på ett HVB-hem för så kallade ”ensamkommande barn”, förgrep sig på den elvaåriga flickan under sommaren 2018 och genomförde samlag med henne vid flera tillfällen. Det vid tillfället elvaåriga offret blev gravid två gånger och en rättsgenetisk undersökning visade att Ahmadi hade faderskapet.

Läs mer: 11-åriga offret gravid – utländsk våldtäktsman slipper livstidsutvisning

Förra veckan dömdes Ahmadi av Blekinge tingsrätt. Något som SVT rapporterade om men utelämnade hans nationalitet.

I domen, som Nyheter Idag nu tagit del av, framkommer att Ahmadi tidigare dömts för sexualbrott utan att utvisas. Den 4 januari 2017 dömdes han för sexuellt ofredande. Straffet blev 50 timmars ungdomstjänst – det har Ahmadi fortfarande inte avtjänat. Ahmadi har dessutom ett utvisningsbeslut från Migrationsverket enligt domen.

Brottsoffrets syster berättade under rättegången hur hon konfronterat Ahmadi och sagt åt honom att lämna hennes elvaåriga syster ifred. Även flickans mamma har berättat hur hon vid ett tillfälle talat om för afghanen att dottern bara var elva år gammal.

Ur domen:

”Både mamman och systern har berättat att Sharam Ahmadi sa att han inte brydde sig om att Målsäganden (brottsoffret, reds anm) var så ung. Målsägandens mamma och syster har gett ett trovärdigt intryck.

Framförallt systern har berättat på ett självupplevt sätt om hur hon försökt förklara för Sharam Ahmadi att Målsäganden var för ung och frågat honom om hur han skulle känt det om det istället hade rärt sig om Sharam Ahmadis lillasyster. Målsägandens syster har även berättat hur hon fått veta av skolkamrater att hennes lillasyster varit tillsammans med en mycket äldre kille som kom till hennes lillasyster på skolan.”

Ahmadi har uppgett att han gick i samma gymnasieskola som offrets storasyskon och kände till att offret gick i sjunde klass. Tingsrätten drar slutsatsen att han visste om flickans ålder.

Ett av åklagarens vittnen är en annan afghansk migrant som bor i en egen lägenhet i en grannstad. Ahmadi och brottsoffret flyttade in hos vittnet i cirka en månad och sov på en madrass. Vittnet uppger att han uppmanade Ahmadi att se till att flickan kom hem till sina föräldrar då ”han inte ansåg att det var rimligt att Målsäganden och Sharam Ahmadi var tillsammans då han uppfattade Målsäganden som beteendemässigt liten, som ’ett barn’”.

Brottsoffret har i förhör uppgett att hon haft en relation med mannen och tingsrätten gör bedömningen att det sexuella umgänget skedde med samtycke.

Tingsrätten skriver i sin dom att straffvärdet för brottet är 4,5 års fängelse. Ahmadi får ungdomsrabatt och slipper undan med 3 års fängelse. I praktiken 2 år eftersom dömda släpps efter två tredjedelar av strafftiden. Ahmadi slipper livstidsutvisning och får komma tillbaka till Sverige om tio år.

2018 drev regeringen Löfven (S-MP) med stöd av Centerpartiet, igenom den så kallade gymnasielagen som gav rätt för vuxna afghaner som saknar asylskäl, i huvudsak män, att ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd för gymnasiestudier. Över 10 000 afghanska medborgare ansökte.

Läs även: Gymnasieafghanen Abdul Jurat våldtog och misshandlade fru

Läs även: 25-årig gymnasieafghan hotade ”kutta” tågvärd – utvisas

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Fler och fler tycker att vår journalistik är ett viktigt alternativ till etablerade medier som SVT och Sveriges Radio.

Vi tar inte emot något presstöd och prenumerationer är vår huvudsakliga finansiering.

Om du har möjlighet, bli prenumerant för 69 kronor i månaden eller 349 kronor per halvår.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag