Gymnasieafghanen Abdul Jurat våldtog och misshandlade fru

Genrebild.
  • Torsdag 7 feb 2019 2019-02-07
E-post 2588

JÖNKÖPING Abdul Jurat är en av många afghanska män som fått uppehållstillstånd via den så kallade gymnasielagen. Nu döms han av Jönköpings tingsrätt för våldtäkt, misshandel och olaga hot mot sin fru, något som Nya Tider berättat om. Jurat döms till fängelse och utvisning – men får återvända om nio år.

Gymnasielagen gav afghaner utan asylskäl, mestadels vuxna män, rätt till uppehållstillstånd för studier och var något som S-MP-regeringen drev igenom med hjälp av Centerpartiet och Vänsterpartiet sommaren 2018.

Läs även: Heberlein: Skygglapparna måste bort om varför våldtäkterna ökar

Närmare 12 000 ansökningar uppges ha kommit in till Migrationsverket. En av de som fått stanna är afghanen Abdul Jurat – folkbokförd som 20 år och gift.

I november förra året hade Jurats fru lagt sig för att sova. Men afghanen, som var på dåligt humör, gick in i sovrummet drog undan täcket, började tafsa och förklarade att han ville ha sex samtidigt som han kallade henne olika könsord.

När hans fru sade emot och inte ville ha sex började Jurat misshandla henne med örfilar, knytnävsslag och skallningar. Till slut släppte Jurat iväg kvinnan att duscha. När hon kom ut ur duschen våldtog han henne och misshandlade henne ytterligare.

Nu döms Abdul Jurat av Jönköpings tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt, misshandel och olaga hot mot sin fru. Han ska även utvisas ur landet efter avtjänat straff. Han får återvända till Sverige tidigast i december 2028.

I domen framkommer att Jurat tidigare sökt och fått avslag på både ansökan om asyl och uppehållstillstånd på grund av äktenskapet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag