13-årig flicka grovt misshandlad på grundskola i Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 2 mar 2017 2017-03-02
E-post 363

UPPSALA Under onsdagen 1 mars misshandlades en 13-årig flicka på en grundskola i Uppsala så grovt att hon nu får intensivvård på Akademiska Sjukhuset, det uppger Uppsala Nya Tidning.

Det var vid 12-tiden på onsdagen 1 mars som polisen larmades till en grundskola i Uppsala. En elev på skolan blev grovt misshandlad av flera andra elever på skolan. Den misshandlade eleven, en 13-årig flicka, skadades så allvarligt att hon lagts in på intensivvårdsavdelningen vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Det rapporterar Uppsala Nya Tidning.

Polis har varit på plats och inlett en förundersökning gällande misshandel. Polisen är förtegen om händelsen och vill inte bekräfta uppgifterna från Uppsala Nya Tidning, om att det skulle röra sig om en 13-årig flicka.

– Vi har en pågående förundersökning gällande misshandel. Vi har ännu inte hunnit prata med alla involverade, det är ett arbete som pågår nu. Det är flera unga personer involverade och därför är vi försiktiga med vad vi går ut och berättar, säger Lisa Sannervik, presstalesperson hos Uppsalapolisen till Uppsala Nya Tidning.

Enligt SVT ska polisen ha uppgett att det rör sig om en friskola. Den biträdande rektorn på skolan säger sig ha kontinuerlig kontakt med föräldrarna till flickan.

– Vi har kontinuerlig kontakt med föräldrarna till barnet som drabbades. Senast för några minuter sen, säger den biträdande rektorn på den aktuella skolan till SVT Nyheter Uppsala.

Den biträdande rektorn menar att skolan försöker göra allt för lugna ned situationen och stilla oro.

– Saker kommer tyvärr alltid hända. Man kan inte förebygga allt. Däremot kan man vara förberedd. Och som sagt så gör vi allt vi kan nu för att lugna eventuell oro och försöka ge stöd och information till de som vill ha. Vi värnar om allas välmående i nuläget. Sådant här är ju inte lätt, men jag tycker att vi för tillfället gör så rätt vi kan utifrån situationen. Vi har en kurator på plats och har informerat elever och föräldrar om situationen.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag