13-årig flicka våldtagen vid badstrand

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 21 jul 2018 2018-07-21
E-post

SKÅNE Tack vare ett fotbollslag och föräldrar till spelarna kunde en misstänkt våldtäktsman gripas och hållas fast i väntan på polis vid ett bad i Örkelljunga. Något som Expressen var först att rapportera. Den våldtagna flickan är endast 13 år och den misstänka gärningsmannen uppges vara 16.

Klockan 15.39 larmas polis till en badstrand i Örkelljunga i nordvästra Skåne med anledning av en misstänkt våldtäkt. Ett fotbollslag på platsen håller fast den misstänkta gärningsmannen som senare kan gripas av polis.

Nyheter Idag har talat med polisens presstalesman Calle Persson och han bekräftar att flickan endast är 13 år gammal.

— På plats befann sig bland annat ett fotbollslag som var på någon form av träningsläger. Några av spelarna och föräldrarna hjälpte till både med att ta hand om gärningsmannen men även med vittnesuppgifter så småningom när polisen kom.

Polisen kunde fastställa identiteten på den misstänkta gärningsmannen direkt på platsen. Han är 16 år gammal och är skriven på en adress i trakten.

Både den 13-åriga flickan och den misstänkta gärningsmannen fördes till sjukhus, dels för att undersöka eventuella skador på flickan men även för att säkra spår. Flickan blir sedan förhörd av speciell personal inom polisen för den här typen av ärenden.

— Vi ser till att få fram en kvinnlig kollega med utbildning på att förhöra just barn som blivit utsatta för brott, säger Persson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag