13-årige Alfred räddar skidspåren i Söderhamn – köpte skoter och spårsläde på Facebook

Foto: Pixabay
  • Onsdag 13 mar 2019 2019-03-13
E-post 103

SÖDERHAMN 13-årige Alfred Höijer i Söderhamn är en riktig hjälte. När de ideellt gjorda skidspåren på Färssjön i Söderhamn var på väg att upphöra tog han över stafettpinnen. – Skulle det inte finnas spår på sjön skulle det kännas tomt, säger Alfred Höijer till Hela Hälsingland.

Under 16 vintrar har eldsjälen Göran Grudén i Söderhamn kört upp spår på Färssjön utanför Söderhamn med sin skoter och spårsläde. Helt på ideell basis, för egna pengar. Men nu meddelade han på Facebook att han ville lämna över ansvaret till någon annan. Han lade upp en bild på sin skoter och hoppades att någon skulle vilja köpa den och släden.

Göran fick en något oväntad köpare – 13-årige Alfred Höijer från grannhuset anmälde sitt intresse och har nu tagit över uppdraget.

För att Alfred ska kunna köra skoter kommer hans pappa Christian att följa med som arbetsledare tills han blir 16 år.

– Skulle det inte finnas spår på sjön skulle det kännas tomt. Många tar ju för givet att det funnits spår på sjön, men det är ju faktiskt inte kommunen utan Göran som har kört upp dem under alla år, säger Alfred Höijer till Hela Hälsingland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag