14-åring gruppvåldtog jämnårig flicka tillammans med äldre släkting

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 16 jul 2023 2023-07-16
E-post

I november förra året blev en 14-årig flicka gruppvåldtagen av en jämnårig pojke och en 23-årig man, som var släkt med pojken, i Dalby stenbrott utanför Lund rapporterar Sydsvenskan.

Flickan var bekant med pojken, som drog in henne i en bil i Staffanstorp, där hon blev sittande mellan två okända män som pratade med varandra på ett språk hon inte förstod.

När männen började prata svenska med flickan ville de veta om hon var oskuld. De tvingade henne att ta lustgas innan de stannade bilen vid Dalby stenbrott, där hon våldtogs av 14-åringen och hans 23-åriga släkting, medan två män såg på.

14-åringen bodde vid tillfället på ett familjehem, där mamman berättat i förhör att pojken skrutit om våldtäkten för ett annat barn.

I en mobilkonversation som ingår i polisens förundersökning erbjuder sig 14-åringen att ta på sig skulden för våldtäkten, så att 23-åringen ska slippa straff.

Men nu väcks åtal mot 23-åringen, som inte är svensk medborgare, för våldtäkten. Rättegången inleds i nästa vecka. 23-åringen nekar till brott och hävdar att flickan hade sex med honom frivilligt.

14-åringen kan inte åtalas på grund av sin låga ålder, men åklagaren planerar att föra en så kallad bevistalan mot honom.

– Det är i mångt och mycket som en rättegång, men mot någon som inte är straffmyndig. Det kan utmynna i ett konstaterande i att man gjort sig skyldig eller inte, säger åklagare Sanja Kovacevic till Sydsvenskan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag