15-åring högg ihjäl 17-åring på Friskis & Svettis i Ängelholm

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
  • Måndag 11 sep 2017 2017-09-11
E-post 601

ÄNGELHOLM En 15-årig pojke kommer under kvällen delges misstanke om mord sedan den 17-åring han knivhögg i fredags avlidit av sina skador. Det uppger polisens presstalesman Anna Göransson för Nyheter Idag. Knivdådet inträffade på Friskis & Svettis i Ängelholm.

Det är strax före klockan sex på fredagskvällen som polis och ambulans larmas till gamla batterifabriken i Ängelholm. En ung man har knivhuggits av en annan ung man inne i Friskis & Svettis lokaler.

Den knivskurne mannen, en 17-åring, förs med ambulans till sjukhus. Under kvällen lyckas polisen gripa en misstänkt gärningsman. Han är bara 15 år gammal.

Vid sjutiden ikväll meddelar polisen på sin hemsida att 17-åringen avlidit av sina skador.

– Han är fortsatt anhållen, men det bör gå till häktning det närmaste dygnet här, berättar Anna Göransson på Skånepolisens ledningscentral för Nyheter Idag apropå 15-åringen.

– Han delges nu under kvällen misstanke om mord, fortsätter hon.

Polisområdeschef Karim Ottosson säger till HD att de inblandade är två asylsökande pojkar. Göransson vill inte kommentera om de sedan tidigare är kända av polisen eller inte.

Under lördagen och söndagen höll Friskis&Svettis i Ängelholm stängt med anledning av knivmordet. Nu ska säkerheten på gymmet höjas för att undvika fler liknande illdåd framöver.

– Våra tankar går till den drabbade och hans anhöriga. Vi känner även stor tacksamhet till alla de medlemmar som hjälpte till att rädda liv och hantera missdådet på Batterifabriken, säger Friskis & Svettis verksamhetschef Bodil Nordkvist i ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar alla medlemmar till receptionen på Batterifabriken där vi informerar om händelsen och vad vi gör för att höja säkerhetsnivån och skapa trygghet. Vi är en av Ängelholms största mötesplatser och en del av samhället. Våra medlemmar ska känna sig trygga, oavsett när man tränar under dygnet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag